Wednesday, May 21, 2008

Cencaru Bakar Masam Manis

Cencaru Bakar Masam Manis
Bahan-Bahan:
2 ekor ikan cencaru sederhana besar
2 sudu besar asam jawa
2 sudu besar gula
1 sudu besar cili kisar
Sedikit garam dan serbuk perasa
Kertas pemabalut Aluminium
Alat pemanggang ikan

Cara:
Cencaru dibelah belakang dan dibersihkan. Gaulkan semua bahan asam jawa, gula, cili kisar, garam dan sebuk perasa hingga sebati. Masukkan bahan yang digaul tadi ke dalam ikan sebelah belakang. Balut ikan dengan pembalut aluminium supaya bahan tidak keluar semasa memanggang. Panggang ikan hingga masak (kira-kira 30 minit)

No comments:

Teh O

Teh O

Coffee Latte

Coffee Latte

Air kelapa

Air kelapa

strawberry cake

strawberry cake

ice-cream cake

ice-cream cake

Cake

Cake